22 януари 2007

С времето съм доста зле напоследък, което е и причина само веднъж седмично да пиша по нещо. В изминалите седмици дори и работните дни станаха наситени откъм събития и неща за правене. Сънят е малко, но пък настроението е на ниво.

Миналата събота гледах най-доброто от фестивала на планинските филми в Banff. Определено имаше страхотни кратки филмчета. Някои бяха направо комедии на планинска тематика, в други така и не открих планини, но всички бяха доста добри. Като филмчето за рядък вид патици, които гнездят единствено в Северна Америка... кадрите на еднодневно пате, което предприема 7-8метров скок от гнездото си към езерото долу, бяха просто невероятни. Или огромна, минимум 30м ледена колона, която се срутва при забиването на пикел... Ето и линк към интрото на фестивала, струва си да се види.

В неделя бях отново на ледено и се получи доста образователно. Подобрихме техниката, оправяме се с плетеницата от въжета и инвентар, дори намирам 2ма затрупани от лавина за под 5 минути. Е, сега всичко ме боли разбира се. В сряда ще ходим да ни научат на някой трик за нощуването на открито в канадските планини :-) Какво друго... Изпрах си телефона и в момента е тотално загинал, работата в общи линии върви, въпреки че няма да открием лекарство срещу рак, както обяснявах на някого вчера. Пролетните температури също повдигат духа. Сега само ми трябва малко сън!

Няма коментари: