08 февруари 2007

An Inconvenient Truth

Снощи имах възможността да гледам този вече прочут филм на Ал Гор. Страхотен е, нямам достатъчно думи с които да го препоръчам. Всеки човек на тази планета трябва да го види! (Който няма идея за какво иде реч - Ал Гор представя по най-убедителен начин фактите и проблемите около глобалното затопляне.) Самият той е изключително интересен и доста добър оратор. Има от всичко по-малко - забавни моменти, страховити картини, няколко думи за политиката, малко научни факти... Всичко е пречупено през неговия личен поглед, но все така остава с общочовешко значение. Не мога да си представя разумен човек, който след този филм би поставил под съмнение наличието и причините за глобалното затопляне!

Това е тема по която много е изписано и изговорено, така че няма да се напъвам и аз. Но истината е, че ако всеки от нас не направи нещо последствията ще са много, много сериозни. Ето и едно друго кратко клипче (с приличен трак), което дава идеи какво всеки от нас може да направи.

2 коментара:

L каза...

Изглежда филмът е много силен. А клипчето заслужава да се прожектира навсякъде и непрекъснато! Вече е наложително безпощадно публично изнасяне на фактите по затоплянето. Може би уплахата от последиците ще дойде единствено след упорито повтаряне - доста примитивен метод, но пък изцяло отговарящ на човешкото масово неблагоразумие.
Браво, че включваш в блога толкова важни теми и че ги поднасяш достатъчно въздействащо, за да предизвикат нужното негодувание - реакция, която, дори и да започва с думи, се разгръща в непреодолимото желание за действие!

Ivo каза...

Аз пък се радвам, че все пак някой чете какво драскам тук :-) И благодаря за коментара! Всеки път като прочета, че някой си искал да извади парцел от парк Рила, защото имало интерес от "инвеститори", направо ми се повдига. И всеки път си мисля да напиша нещо, но все не мога да го съчиня докрай. Затова по-лесно е да изгледате филмчето и ще разберете какво мисля по тази тема