10 май 2007

Въздухоплаване някакво

След няколко дни търсене, комбиниране, и мислене най-после спокойно мога да кажа, че имам самолетен билет за лятното пътуване до България! :-) Датата е 20 юли.

Смешното в случая е, че аз лично очаквах проблем в намирането на полет през Голямата вода до която и да е част на Европа, а пък от там до София все ще се намери нещо. Е оказа се точно обратното. Има изобилие от удобни и евтини полети от Калгари до Лондон и Франкфурт - това са 9+ часа и не знам колко хиляди километра. За сметка на това, 2та часа от Франкфурт до София са на почти същата цена! Започвам да разбирам защо като кажеш Европа в Северна Америка, първото нещо което си помислят хората е 'скъпо'.Стигна се до абсурди от рода на "low cost" компания като Wizzair да продава билети на цени около 1.5 пъти по-високи от тези на British Airways! Да не говорим за това, че повечето компании имат 1 самолет на ден до София, при това в безумни часове, така че всякаква връзка е невъзможна!

За моя огромна радост всичко това вече е в миналото. От цялата каша успях да се измъкна при условие, че летя с България еър...... Да кажете по някоя молитва на 20 юли, надявам се да пристигна цял.

1 коментар:

Анонимен каза...

oh, az tochno po tozi povod letja ot godini nasam s BG air (i, da chukna na dyrvo, dosega bez problemi)... a za cenite se opitvam da zabravja - biletyt mi do sofia e syvsem malko po-evtin ot tozi do bali, south africa i drugi takiva interesni i dalechni mesta...